Claus per començar una alimentació saludable

 A poc a poc s’acosta l’estiu i ens entren les presses per començar a menjar millor, per cuidar-nos. En aquests moments sol ser temptador deixar-nos emportar per les famoses dietes miracles que ens prometen perdre un munt de quilos en poc temps, tot i que sabem que a llarg termini no funcionen.

Si has decidit cuidar-te més, fiquem-nos mans a l’obra! Avui et donem algunes claus perquè et resulti més fàcil menjar saludablement i mantenir un estil de vida actiu!

 

No caiguis en dietes miracle!

Evita dietes que incloguin productes que prometin una pèrdua de pes molt ràpida, o que siguin molt restrictives, no es tracta de menjar menys, sinó de menjar millor i en la quantitat adequada, així establiràs l’alimentació saludable com un estil de vida, que podràs perdurar en el temps, no una dieta temporal.

 

Potència un estil de vida més actiu

Hi ha petits trucs que pots anar introduint al teu dia a dia per augmentar l’activitat física gairebé sense adonar-te’n.

  • Evita l’ús de l’ascensor a casa i a la feina, puja per les escales sempre que sigui possible.
  • Si utilitzes cotxe, aparca’l unes pomes abans d’arribar a la feina i acaba el trajecte a peu, si vas amb transport públic, pots fer el mateix baixant unes parades abans.
  • Encara que el teu lloc de treball requereix que passis moltes hores segut, és aconsellable moure’t o aixecar-te cada cert temps. Aprofita per anar al lavabo o omplir el teu got d’aigua.
  • Busca una activitat esportiva que t’encanti! Les possibilitats són immenses, des de classes de ball, pàdel, fer partits de futbol amb els amics o simplement quedar per anar a fer un passeig per la muntanya.

 

Planifica els teus menús setmanals

Planificar els teus menús setmanals abans d’anar a fer la compra, t’ajudarà a no caure en la improvisació i acabar escollint opcions poc adequades que no s’adapten a una alimentació saludable. Pensa en plats que s’adaptin al ritme de vida que portes.  A més, és important anar a fer la compra sense gana, ja que d’aquesta manera serà molt més fàcil centrar-te en aliments que tens programats comprar i no deixar-te portar pels antulls.

 

Una molt bona idea és utilitzar els diumenges a la tarda o un dels dies que tinguis més temps lliure i cuinar diferents plats per tota la setmana, aprofita el forn i cuina diverses racions de verdura, patata o moniato! També pots deixar quinoa, fajol o altres cereals cuinats, només hauràs de combinar els ingredients i tindràs un àpat genial.

 

No et saltis àpats

Segur que has pensat algun cop que eliminant algun àpat de la dieta com l’esmorzar o el sopar perdràs pes, però aquesta no és la solució. D’aquesta manera només aconseguiràs perdre pes de forma temporal o arribar amb més gana al següent àpat i acabar menjant de més, creant una mala relació amb el menjar.

 

Aigua, la teva aliada!

El cos humà està compost principalment d’aigua. És molt important mantenir-te hidratat durant tot el dia, ja que quan el cos no rep suficient hidratació, pot arribar a confondre la set amb la gana. Per evitar-ho porta amb tu sempre una ampolleta d’aigua, així et recordaràs d’anar bevent.

 

Amb aquestes claus segur que et resulta molt més fàcil seguir una alimentació saludable!